weegschaal

“Waar moet ik beginnen als ik wil afvallen?” Ik denk dat ik deze vraag honderden keren heb gehoord in mijn laatste 10 jaar in de fitnessindustrie. Hoewel ieders blauwdruk voor gewichtsverlies anders zal (en moet) zijn, zijn er zeker bepaalde startblokken die voor iedereen werken.

Je bent niet alleen als je niet weet waar je moet beginnen. Er zijn tonnen mensen net als jij en je hoeft je niet te schamen of te schamen om deze vraag te stellen. Maar hopelijk zal dit bericht deze vraag beantwoorden en hoef je het niet meer te vragen – dat is mijn doel!

BEGIN MET DEZE 5 TIPS VOOR GEWICHTSVERLIES:

  1. BESLUIT!

Dit is het nummer 1 belangrijkste ding ooit. Je moet beslissen dat je ziek bent van de manier waarop je hebt geleefd en het is tijd voor een verandering. Je moet dat punt raken – niemand zal je kunnen dwingen om het te doen. Je moet er elke dag aan werken, dus deze inzet en beslissing moet van jou komen!

Ik heb al eerder gewerkt met mensen die nog niet helemaal hadden besloten, maar mij toch als trainer hadden ingehuurd. Het was heel duidelijk omdat de gedrevenheid, de vastberadenheid en de eventuele vonk snel weg waren. Velen hebben zelfs tegen me gelogen over wat ze aan het eten waren of zouden het voor me verbergen als ik de kamer zou binnenkomen! Hmmm…. dit is voor U (niet voor mij!). Het moet absoluut voor U zijn!

  1. GA VOOR EEN WANDELING

Wandelen heeft ongelooflijke voordelen en je kunt het altijd en overal doen.

Wandelen is een spanningsarme, weinig belastende vorm van lichaamsbeweging (in tegenstelling tot rennen en springen) en is een uitstekende vetverbrander. Vertrouw je wandelschoenen, loopschoenen, trainingsschoenen (wat dan ook!) en ga! Dit is het perfecte moment om te luisteren naar motiverende podcasts, je favoriete afspeellijst of een audioboek.

Niet denken, gewoon lopen!

  1. MAAK EEN VISIEBORD

Ga door een aantal tijdschriften en knip foto’s uit van je droomleven, je lichaam, je mentaliteit, je huis, enz. Zet het allemaal op een kurk of posterbord en hang het op een plek die je elke dag zult zien. Kijk ernaar, stel je voor hoe het voelt om die doelen te bereiken (ja, je kunt je ogen sluiten) en beslis dat je er hoe dan ook komt.

Ik heb veel foto’s van Oprah Winfrey en Jillian Michaels op mijn visiebord staan. En ik raak vaak hun hart aan en dan het mijne – alsof ik het hart van deze mensen, die mij inspireren, aan mijzelf overdraag. Het kan me niet schelen of dat raar klinkt, dat doe ik en het is verbazingwekkend!

  1. DRINK JE CALORIEËN NIET OP – ALLEEN WATER!

Geen sappen, geen frisdrank, geen sportdrank… alleen water!

Oh en geen dieet soda. De kunstmatige zoetstoffen activeren nog steeds de “beloningstrajecten” die worden geactiveerd als we zoet voedsel eten. Er zitten echter geen calorieën in, dus er is niets om dat uit te schakelen – met als gevolg meer en meer ongezonde voedselbegeertes.

Streef naar 35-40 ml per kg lichaamsgewicht. En voeg 500-1000 ml per uur lichaamsbeweging toe. 

Rekenmachine Tip:

Zoek uit hoeveel water je moet drinken met deze vloeistofbehoeftecalculator.

  1. DEFINIEER UW “WAAROM”

Waarom wil je afvallen?

U moet dit opschrijven en overal neerzetten: op uw zichtbord, op de badkamerspiegel, in uw auto, op uw telefoon, in uw portemonnee, op uw bureau… u krijgt het beeld!

Het moet iets emotioneels zijn zoals: “Ik wil fit en energiek zijn om mijn kinderen achterna te zitten zonder dat ze zich buiten adem voelen”, “Ik wil me goed voelen in deze jurk/het pak dat ik heb gekocht voor de bruiloft van mijn beste vriendin”, of “Ik wil langer leven dan mijn ouders”. En val alsjeblieft niet ten prooi aan de meme, “Doe het voor degenen die zeiden dat je het niet kon.” Wie geeft er om die mensen? Schrijf je uit voor hen, net als een e-mail. Tot ziens!