popcorn

Snacken ongezond? Welnee! Wanneer je niet gelijk een hele zak chips opentrekt of die lekkere reep chocola naar binnen werkt, hoeft snacken helemaal niet ongezond te zijn. Er zijn genoeg gezonde alternatieven om aan jouw snackbehoeften te voldoen. Ben je van plan gezonder te eten? Maar blijft die koektrommel maar naar je lonken? Gezond snacken hoeft echt niet te betekenen dat je alleen maar snacktomaatjes, komkommer en fruit in mag slaan. Zeker niet! Met deze tips wordt gezond eten weer een feestje.  

Popcorn

Het is vrijdagavond, het weekend is eindelijk begonnen en je hebt jezelf een avondje bankhangen beloofd. Netflix it is, maar daar hoort toch wel een lekkere snack bij om de avond compleet te maken. Maar wat? Normaal gesproken zou je een goede zak Cheese Onion chips uit de kast trekken, maar dit past niet helemaal binnen je gezonde eetpatroon. Balen! Verruil die dikke zak chips eens voor een bak popcorn. Lekker, makkelijk en een gezondere optie dan die vette chips. Je kunt natuurlijk een kant en klare zak popcorn uit het schap trekken van de supermarkt, maar je kunt er ook voor kiezen om je weekend écht goed te beginnen. Koop losse zakjes met pofmaïs en varieer eindeloos met toppings naar keuze als knoflook, Italiaanse kruiden of paprika. Het kruidenrek is vanavond je beste vriend.

popcorn

Homemade appeltaart

Wanneer je denkt aan gezonde snacks, zal een appeltaart niet zo één, twee, drie in je hoofd opkomen. Logisch! Want buiten de appel om is een appeltaart een ware caloriebom. De appeltaart die wij bedoelen is dan ook net even anders dan de huis, tuin en keuken variant. Dit appeltaartje is in een mum van tijd klaar en misschien wel net zo lekker als de normale appeltaart. Helemaal als je jezelf bedenkt dat deze vele malen gezonder is. Je maakt hem zo: neem een appel, snijd deze in blokjes en doe deze samen met wat kaneel en rozijnen in een schaaltje. Meng het geheel door elkaar en stop het schaaltje zo’n drie minuten in de magnetron (een koekenpan werkt ook). Smullen maar! Voor het echte appeltaartgevoel is het natuurlijk het lekkerst om deze warm op te eten. Kun je de verleiding toch weerstaan en ben je van plan deze gezonde snack mee te nemen naar je werk? Een paar druppels citroensap zorgen ervoor dat je appeltaartje er na een paar uur nog net zo appetijtelijk uitziet als voordat het bakje de tas in ging.  

muffin

Let’s go bananas 

Wanneer je de behoefte voelt om te snacken zullen de bananen in de fruitschaal niet het eerste zijn wat je aandacht trekt. Jammer! Want voeg twee rijpe bananen samen met vier eieren en je hebt de perfecte basis voor overheerlijke bananenmuffins. Voordeel aan deze muffins, ze bevatten geen kunstmatige suikers en door de toegevoegde eieren zal je maag voor langere tijd verzadigd zijn. Aan het beslag van deze healthy snack kun je verschillende dingen toevoegen om de muffin helemaal naar wens te maken. Voeg eens stukjes fruit als frambozen of bosbessen toe aan het beslag of zorg voor een harde bite door noten toe te voegen. Eén ding is zeker: met deze muffin snack je lekker én verantwoord!