zwanger

Jouw zwangerschap is een van de meest bijzondere momenten in het leven. Toch is het natuurlijk ook erg spannend en weet je niet altijd wat je precies kunt verwachten. Toch zijn veel momenten tijdens de zwangerschap net even wat makkelijker voor te bereiden als je wordt begeleid door een ervaren verloskundige. Het traject tijdens de zwangerschap komt uitgebreid aan bod bij de Echopraktijk Amsterdam

Wanneer u zwanger bent

Er treedt, vanaf het moment dat u hoort dat u zwanger bent een indrukwekkende periode aan. Dat is zeker het geval als het u eerste kindje wordt. In Nederland hoeft u zich in principe geen zorgen te maken als u in verwachting bent. We hebben in Nederland het KNOV. De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen. Zowel het KNOV als de verloskundige zal ernaar streven u en uw partner de beste zorg en aandacht te geven voor het ongeboren kind. In Nederland kunt u gebruik maken van de meest toegankelijke, doelmatige en kwalitatief beste zorg ter wereld. Daardoor is de start van de moeder en het kind de beste basis voor een goed en gezond leven.

Efficiënt en goed te werk gaan

De KNOV, wat staat voor Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen, behartigt de belangen van iedereen die werkzaam is in dit beroep. Het streven van de organisatie is de best mogelijke geboortezorg. Hierbij kan gedacht worden aan de zorg voor een zwangere vrouw, maar ook zorg voor de partner en het nog ongeboren kind. Voorop staat zorgprofessionals het werk efficiënt en zo goed mogelijk kan doen. Verloskundigen spelen een belangrijke rol in een goede start voor een pasgeboren baby en draagt bij aan een gezond leven.