Hoe behandelt u uw rimpels-min

Merkt u de laatste tijd meer rimpels op? Zo ja, dan bent u niet de enige. Rimpels zijn een natuurlijk onderdeel van het ouder worden, en ze worden meestal duidelijker naarmate we ouder worden. Gelukkig zijn er veel manieren om rimpels te behandelen. Deze manieren delen we in deze blog met u.

Botox als oplossing tegen rimpels

Als allereerste optie zijn er de bekende botoxinjecties. Botox is een medicijn dat de spieren in uw gezicht ontspant, wat kan helpen om rimpels glad te strijken. Bij botoxinjecties wordt met een naald een natuurlijk eiwit onder de huid geïnjecteerd. Het eiwit voorkomt dat de spier door de zenuw wordt geactiveerd. De spier blijft hierdoor ontspannen en zal dus niet of nauwelijks samen kunnen trekken. De rimpel zal dus minder in uw gezicht blijven staan. Ook kan een botox behandeling worden uitgevoerd om rimpel vorming te voorkomen.

Als u botox voor uw rimpels overweegt, is het belangrijk om een gekwalificeerde arts te raadplegen. Zij kunnen uw individuele behoeften beoordelen en u de beste behandeling aanraden.

Rimpelvorming verminderen

In de tussentijd zijn er ook enkele dingen die u thuis kunt doen om rimpels te helpen verminderen. Door een goede verzorging van uw huid en lichaam kan rimpelvorming worden uitgesteld. Er zijn een aantal dingen die u alvast aan uw routine kunt toevoegen:

  • Smeer dagelijks zonnebrandcrème op uw gezicht, hals en decolleté. Gebruik een goede zonnebrandcrème van goede kwaliteit met minimaal SPF 30. Het smeren van een SPF op uw gezicht beschermd uw huid van overmatige blootstelling aan Uv-stralen.
  • Heb een gezond en gebalanceerd dieet. Het volgen van een gezond en goed gebalanceerd dieet verbetert de conditie van uw darmen en andere organen. Dit heeft ook een invloed op de gezondheid van uw huid.
  • Blijf gehydrateerd. Het menselijk lichaam heeft minimaal 1.5 liter water op een dag nodig. Het goed hydrateren van uw lichaam zorgt ook voor een stralende en effen huid. Het zorgt daarbij ook dat de huid niet uitdroogt en dus minder snel zal gaan ribbelen.
  • Vermijd roken. Dat roken slecht is voor de gezondheid weten we allemaal. Zo heeft roken ook een erg negatief effect op de gezondheid van uw huid. Om rimpelvorming te verminderen is het aan te raden om niet te roken.

Als u deze tips opvolgt, kunt u ervoor zorgen dat uw huid er op zijn best blijft uitzien. Een botox behandeling kan geschikt voor u zijn, maar er zijn ook vele andere effectieve behandelingen beschikbaar. Marco van Coevorden is een dermatoloog gespecialiseerd in huidverbeterende behandelingen. Hij helpt u graag verder bij uw huid vragen!