Motorhandschoenen

Voor veel motorrijders is veiligheid op de motor een van de belangrijkste zaken. Hierbij moet je denken aan een goede helm, goede kleding met valbescherming maar ook goede handschoenen. Omdat je op de motor zoveel met je handen bedient is het van belang dat je veel gevoel houdt om je hendels te bedienen. Als het wat kouder wordt kan dit nog wel eens lastig zijn. Je handen worden stijf en koud en je verliest het gevoel in de vingers. Hierdoor is de bediening van je gashendel en het inknijpen van de rem lastiger. Gelukkig is hier tegenwoordig een goede oplossing voor, namelijk verwarming in de motorhandschoen. 

Er zijn verschillende verwarmde motorhandschoenen op de markt die simpelweg te verdelen zijn in twee soorten. Er is de versie die je met de accu van de motor verbindt om de handschoen van stroom te voorzien, en er is de handschoen die door een externe draagbare batterij wordt voorzien van stroom. Het voordeel van deze motorhandschoenen met een batterij is dat je de handschoenen ook kunt dragen als je niet op de motor zit. Ook bijvoorbeeld tijdens een winterwandeling hoef je dus niet met koude handen rondt te lopen. 

De motorhandschoenen met batterij zorgen bij koud weer voor heerlijk warme handen. Doordat de handschoen voorzien is van het zogenaamde dual heating principe betekend dit dat zowel de boven als de onderkant van de hand verwarmd kan worden. Dit is los van elkaar in te stellen. Zo kan je met een harde rijwind de bovenkant van de hand op zijn warmst zetten terwijl de onderkant minder verwarmd wordt. Dit komt ook goed van pas als jouw motor voorzien is van handvat verwarming. De motorhandschoenen zorgen er in ieder geval voor dat je niet met verkrampte handen op de motor zit. Je houdt altijd de controle. 

Het is belangrijk om te weten dat de motorhandschoenen zijn voorzien van carbon val protectie. Je wilt het natuurlijk te allen tijde voorkomen dat je valt, maar het is toch geruststellend om te weten dat je goed beveiligd bent als er wat gebeurt.

De motorhandschoen zouden eigenlijk niet mogen ontbreken in de uitrusting van elke gepassioneerde motorrijder maar vooral de winterrijders. Wie in de winter met zijn motor op pad gaat weet hoe vervelend koude handen kunnen zijn. Als je na een rit van 10 minuten al met verkleumde handen zit, is de lol van het motorrijden ver te zoeken. Met een set motorhandschoenen kan je dit makkelijk voorkomen. 

De motorhandschoen zijn in verschillende maten verkrijgbaar en daarom geschikt voor elk soort rijder. Voor maat advies kan je online bestellen maar als je wat meer informatie wilt kan je contact opnemen via www.comfort-producten.nl. Naast verwarmde motorhandschoenen kan je hier ook andere verwarmde kleding bestellen. Zo hoef je in de winter nooit meer koud en verkleumd op je bestemming aan te komen.