krachttraining

Er zijn tegenwoordig steeds meer vrouwen in de sportschool te vinden. Er zijn zelfs sportscholen die zich enkel hebben gericht op de vrouwelijke sporters. Ook op het gebied van krachttraining wordt er flink wat afgetraind door de vele vrouwen in ons land. Er is zelfs een speciale community opgericht voor de vrouwelijke krachtsporter. Genaamd Krachttraining voor vrouwen.

De opkomst heeft te maken met een gezonde levensstijl

Steeds meer Nederlanders streven een gezonde levensstijl na. Dit heeft er ook mee te maken dat steeds meer mensen aan krachttraining doen. Fitness bestaat vaak uit twee onderdelen, cardio en krachttraining. Je zou misschien denken dat krachttraining vooral voor de bodybuilders onder ons is. Maar niets is minder waar. Vrouwen en mannen, jong en oud, steeds meer mensen doen krachttrainingoefeningen in de sportschool.

crossfit

Andere redenen voor krachttraining

Het nastreven van een gezonde levensstijl is echter niet de enige beweegreden voor veel vrouwen om te beginnen met krachttraining. Hier kunnen ook negatieve ervaringen aan vooraf zijn gegaan. Vrouwen die willen steeds meer voor zich opkomen en zichzelf kunnen verdedigen. Er zijn er ook steeds meer vrouwen bij de politie bijvoorbeeld. Voor al deze vrouwen is het belangrijk dat zij fysiek in een goede conditie zijn. En krachttraining zorgt ervoor dat je fysieke kracht toe gaat nemen.

slanke body

Dé community voor vrouwelijke krachtsporters

Ben jij ook een fanatieke dame op het gebied van krachttraining of wil je er graag mee beginnen? Abonneer je dan op het magazine krachttraining voor vrouwen, of ga naar de website om meer tips te ontdekken. Ook op de Facebookpagina worden regelmatig krachttraining tips voor vrouwen gedeeld en zijn er gratis cursussen die je kan volgen om meer te weten te komen over de beste manieren om aan krachttraining te doen.